<
-
-
-
-
-

Produse

Berca cigar
coated

350 lei

Cumpara

Berca cigar
coated sandblasted

350 lei

Cumpara

Berca cigar
9mm filter

350 lei

Cumpara

Berca cigar
9mm filter sandblasted

350 lei

Cumpara

Prezentare

Pipa confecţionată din lemn de briar

Fumatul pipei trebuie să îl înveţi. Pipa se pufăie, nu se inhalează. Dacă eşti fumător de ţigări vei simţi inevitabil dorinţa de a „trage în piept”. Nicio problemă – fă asta! Trage în piept, la scurt timp vei observa că fără să vrei, doar pufai trabucul, nicotina se absoarbe la fel de bine din mucoasa cavităţii bucale... ai răbdare, nu te grăbi să o fumezi, adulmec-o... dă-i ceva timp şi va deveni cel mai bun prieten al tău. Faţă de pipele cu care eşti obijnuit, acea pipă pentru care trebuie să îţi laşi barbă ca să o poţi fuma pentru că aşa ai văzut în poze şi la televizor, acest model îţi conferă o lejeritate absolută în a fuma datorită formei de trabuc. Vei simţi doar nevoia să te îmbraci la costum.

Arată mult mai bine decât o ţigară, te vei simţi mult mai bine cu ea între degete şi îţi va face plăcere să o fumezi şi să gesticulezi indiferent de locaţia unde te afli.

Umple pipa cu un tutun, tasează tutunul în timp ce umpli pipa cu tamperul care l-ai primit în cutie, (nu prea tare dar nici prea încet – atât cât să asigure trecerea aerului prin pipă). Dacă tutunul este mai uscat şi mai mărunt tasează-l mai tare şi viceversa.

Aprinde pipa cu o flacără de brichetă sau chibrit, nu zăbovi prea mult cu flacăra într-un singur loc, briarul este până la urmă lemn şi se va aprinde. Plimbă flacăra pe suprafaţa tutunului în timp ce pufăi pipa. Nu te grăbi, durează mai mult până se va aprinde. După prima aprindere, tasează uşor tutunul.

Cu siguranţă ţi se va stinge pipa după câteva pufăituri, nu te panica pipa e ok si tutunul la fel, motivul este doar că nu ştii încă să o fumezi. Ţi se va întâmpla şi să nu mai poţi să tragi din ea – nicio problemă, foloseşte companionul pe care îl introduci prin muştiuc uşor până va atinge tutunul şi împinge-l uşor ca să poată să treacă aerul.

Bucură-te de 25-45 de minute de pipat. După ce ai terminat tutunul, loveşte uşor pipa din lateral cu tamperul primit şi pipa se va curăţa. Pe fundul vetrei va rămâne puţin scrum pe care îl cureţi uşor cu companionul.

Nu apăsa prea tare pereţii vetrei când cureţi pipa, vei distruge turta (acel perete fals care se formează pe pereţii vetrei după câteva zile de fumat) care este foarte importantă în protejarea pipei. Foloseşte perii de bumbac pentru curaţarea pipei. După fiecare fumată, scoate muştiucul şi înlătură filtrul, curăţă camera filtrului. Muştiucul îl poţi scoate NU prin răsucire – prinde trabucul cu o mână, muştiucul cu cealaltă mână şi cu mişcări gentile sus-jos trage muştiucul afară. Schimbă filtrul de fiecare dată când fumezi.

În cazul trabucului căptușit cu aluminiu nu este nevoie de nicio întreținere. Curăță-l cu orice tip de perie, folosește orice tip de fibră sau sârmă pentru canalul de fum, trabucul este făcut de așa natură încât să poată fi folosit oricând, oricât de mult și fără a duce grija lui.

Folosește capacul ori de câte ori dorești să te oprești din fumat și depozitează-l fără grijă în buzunarul hainei sau pantalonilor, îl poți re-aprinde ulterior.

Sper că am fost de ajutor, răspund la orice întrebare legată de pipa aleasă de tine şi în ideea că piparii trăiesc mai mult decât un om obijnuit care nu pipează, îţi urez viaţă lungă!

Povestea Trabucului

Din cauza preţului exorbitant al ţigărilor, la îndemnul unui coleg am încercat să fumez pipă. Am cumpărat o pipă (Coppadocce cu meerschaum în interior) am cumpărat tutun (Black Luxury – tutun ok zic eu) şi am fumat-o. A fost senzaţie. Îmi plăcea prea mult pipa şi mai ales că mă costa şi mai puţin decât ţigările. Singurul lucru care nu-mi plăcea, era prea mare, nu puteam să conduc cu pipa în gură, nu puteam să o învârt între degete, nu puteam să gesticulez cu ea în mână, nu puteam să o scot în club sau pe stradă, toată lumea se uita la mine ciudat.... .Am luat o pipă mai mică (un Savinelli Minuto) care la fel, nu mi s-a părut cine ştie ce ne-reuşind să fumez şi să îmi desfăşor în acelaşi timp activităţile obijnuite.

Mi-ar fii plăcut să fumez trabuc, ceea ce am şi făcut pentru o perioadă scurtă dar nu găseam aromele tutunului de pipă iar preţul era prea mare.... ce era de făcut? Cum să mă delectez cu aromele tutunului de pipă dar fără pipă? Soluția a venit repede.

Pur şi simplu am luat o creangă de cireş de la ţară, am şlefuit-o (manual) sub forma unui trabuc, am găurit-o cu o bormaşină şi am fumat-o – SENZAŢIE!!! Am fost aşa de fericit că s-a fumat ok, încât am fumat-o câteva zile până a luat foc . Am făcut altă pipă din aceeaşi creangă şi mi-a ieşit. Am fumat-o câteva zile s-a ars şi acestea. Am consultat internetul, am aflat că nu degeaba lemnul de briar (rădăcina plantei erica arboreea) este lemnul din care se confecţionează pipele ci pentru rezistenţa crescută la temperaturi foarte înalte.

Priceput fiind şi după experienţele pozitive cu pipele de cireş, m-am hotărât să comand pe internet de lemn de briar – mult prea scump pentru un român, dar ulterior am descoperit calităţile acestui lemn nu degeaba lăudate de toţi fumătorii de pipă de pe glob. Am investit în maşinării şi unelte pentru pentru prelucrarea lemnului şi după ceva timp am relizat prima pipă sub formă de trabuc din lemn de briar.

A fost un real succes, chiar nu-mi vine să cred că am reuşit să fac o pipă care să arate şi să fumeze aşa bine.

Am observat că o dată cu fumatul pipei, pipa se înegreşte un pic în zona în care arde cel mai des, la 15-20 mm de ieşire dar asta este inevitabil și ulterior face ca pipa să devină fragillă și se poate sparge foarte ușor. Ca să îndrept acest lucru am mărit dimensiunile peretelui pipei și micșorat camera de ardere la 13mm iar peretele la 3-4mm grosime. A fost soluția ideală. Ulterior am reușit să modific trabucul în așa fel încât să poată fi folosit cu filtru de 9mm și s-a născut ”Berca cigar filter” – trabucul din lemn de briar cu filtru de 9mm.

După mai multe experimente și foarte mult feed-back de la fumători am concluzionat că acest model de pipă ar putea avea un real succes dacă ar avea durată de viață nelimitată și ar putea fi fumat toată ziua în fiecare zi fără să fie nevoie de prea multă grijă la întreținerea lui – așa am realizat ”berca cigar coated” – trabucul din lemn de briar căptușit la interiorul camerei de ardere cu aluminiu - material care nu interacționează cu arderea tutunului și care oferă o durată de viață nelimitată trabucului. Acest model păstrează aceleași dimensiuni ca și berca cigar filter iar muștiucul este fixat în așa fel încât să nu poată fi detașat.

Fiecare pipă este confecţionată din lemn de briar de foarte bună calitate. Muştiucul este confecţionat din material acrilic în diverse culori cu precădere negru.

Contact


-

livrare gratuita

pentru cumparatorii din Romania!
-

(+40) 746 215 555

Pentru comenzi sau mai multe detalii nu ezitati să ne contactați.